CRISI D’ANGOIXA O ATAC DE PÀNIC

15 February, 2016   /    no comments

crisis-de-ansiedad

Una crisi d’angoixa o atac de pànic és l’aparició sobtada de por intensa o de malestar intens que arriba a la seva màxima expressió en pocs minuts i durant aquest temps es produeixen uns símptomes molt aparatosos. La crisi s’inicia de manera brusca. S’acompanya de 13 símptomes somàtics o cognoscitius (són obligats 4 per diagnosticar el trastorn):

 1.  Palpitacions
 2.  Sudoració
 3.  Tremolors o sacsejades
 4. Sensació de falta d’alè o ofec
 5. Sensació d’ennuegar-se
 6. Opressió o malestar toràcics
 7.  Nàusees o molèsties abdominals
 8. Inestabilitat o mareig (atordiment)
 9. Desrealització (el món sembla estrany i irreal) o despersonalització (sentir-se separat del propi cos o dels propis processos mentals com si es tractés d’un observador exterior, per exemple sentint-se com si estigués somiant)
 10. Por a perdre el control o “tornar-se boig”
 11. Por a morir
 12. Parestèsies (sensació d’entumiment o formigueig)
 13. Calfreds o sufocacions

Crisi simptomàtiques limitades: són crisis idèntiques a les crisis d’angoixa completes, excepte pel fet que la por o l’ansietat sobtades s’acompanyen de menys de 4 dels 13 símptomes addicionals.

Recordi que vostè no pot realitzar un diagnòstic només amb aquestes dades, necessita la valoració d’un professional de la psicologia i/o psiquiatria per poder fer un diagnòstic correcte, i poder realitzar el tractament més adequat.

Sobre l'autor:

L'autor encara no ha introduit cap dada sobre el seu perfil.

Has d'iniciarsessio per publicar un comentari.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies. CERRAR