Els traumes emocionals com a causa de les malalties

10 October, 2012   /    Inici   /    no comments

Molts metges no van a buscar la causa del problema (de la malaltia); senzillament no tenen temps. De fet, en general un metge no li dirà el que necessita fer per prevenir una malaltia, perquè aquest no és la seva principal comesa. De vegades la raó que no li digui res per li prevenció és que no ho sap. Ell ha estudiat malalties, no la salut.

És l’Educador en la Salut el que li dirà quins aliments i suplements necessita per evitar i superar malalties específiques i que menjar per eliminar o aturar ara el restrenyiment.

Com hem vist de vegades les malalties tenen el seu origen físic en una altra part de l’organisme, altres vegades són deficiències químiques, però ens sorgeixen nombroses preguntes:

Per què algunes persones estan morint de diverses malalties a una edat tan primerenca com els quaranta, cinquanta, seixanta, fins i tot 30, o menys anys? Moren de malalties del cor, malalties de la sang, càncer, malalties autoimmunes i la llista no s’acaba. Cada vegada se sap més de les causes de les malalties i el que es pot fer per evitar-les. I cada vegada es reconeix més que la mort que produeixen nombroses malalties són el resultat del nostre estil de vida, dels aliments que mengem, l’aigua que bevem, l’aire contaminat que respirem, els pensaments que tenim, les toxines a què ens exposem a la feina o els productes de neteja que utilitzem a la llar.

Què és el que fa que ens comportem d’una manera que és perjudicial tant per als altres com per a nosaltres mateixos afectant a la nostra salut, les nostres relacions i la nostra vida? Per què fuma la gent quan sap que causa càncer? Per què la gent beu cafè quan saben que la cafeïna afecta la glàndula suprarenal, el que finalment condueix al seu esgotament? Per què la gent menja sucre refinat quan se sap que té efectes incalculables en la salut més enllà de la diabetis? La resposta és senzilla però difícil d’acceptar.

Els traumes i les malalties

El Dr Arthur Janov dóna una explicació al seu llibre de 1996, “Why You Get Sick and How You Get Well: The Healing Power of Feelings”, en dir que tota malaltia s’origina a partir dels records traumàtics reprimits com a resultat d’algun trauma en els primers anys de vida. A més ens recorda el poder dels sentiments per vèncer les nostres malalties.

Esmenta que en els últims trenta anys ha après molt sobre els éssers humans i el que els impulsa a actuar. Encara que pugui semblar trivial, el que ha trobat és una emoció única i complexa anomenada amor. No l’amor romàntic d’una novel · la, sinó l’amor fonamental, l’amor d’un pare per a un nen. Quan un nen no té amor i afecte, no importa com sigui la falta, crea dolor, i si aquest dolor es queda allotjat o integrat en el sistema, el que al seu torn provoca malalties físiques i emocionals més tard en la seva vida.

En el nostre article: Biorrespiración. Salut de la vida emocional s’explica com un altre autor-Désiré Merien en el seu llibre “La Biorrespiración” ens ensenya a treure cap a fora aquestes emocions o traumes perquè no ens facin mal. Personalment he vist a la pràctica el que s’explica en el llibre i és esglaiador veure com algunes persones gràcies a aquesta tècnica de la biorrespiració treuen aquests traumes en forma de plor, crits, etc., transformant i transportant a les persones de nou a seva infantesa revivint allò que, sense ells saber-ho, els va causar el trauma. Algunes per fi es van alliberar, en altres, encara que es van alliberar del trauma, el dany físic ja estava fet i van arribar tard.

En conclusió, no es resigni, canviï de comportament, pensament i estil de vida, canvieu al que promou la salut. Sigui feliç. Alliberi els seus traumes, les seves rancúnies, els seus odis. Això és el que necessita per reduir o eliminar la malaltia. Això és el que necessita per aconseguir una sensació de benestar en la seva vellesa als 80, 90, o més anys d’edat. La pregunta ara és: Quantes persones estan disposades a dedicar el temps i els recursos necessaris per començar a menjar els aliments correctes, canviar el seu estil de vida, canviar l’odi per l’amor? Aquest és el primer pas per reduir o eliminar la malaltia.

Autor: http://wikbio.com/ca/Els-traumes-emocionals-com-a-causa-de-les-malalties

 

Sobre l'autor:

L'autor encara no ha introduit cap dada sobre el seu perfil.

Has d'iniciarsessio per publicar un comentari.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies. CERRAR